Kalendarz

Listopad 2018
P W Ś C P S N
« Paź

Dzień 1 czerwca, od samego rana słoneczny, ciepły a wręcz upalny, idealny aby świętować go razem z dziećmi w plenerze. W tym roku skorzystaliśmy z dobrodziejstwa organizowanego przez prezydenta miasta Starachowice „Dnia Dziecka na wesoło” Wychowankowie DMiDz, zarówno ci młodsi jak i bardziej dojrzali mieli okazje, aby skorzystać z najbardziej dla siebie odpowiednich form rozrywki. Dzieci ze szkoły podstawowej największą uciechę miały korzystając z bezpłatnej strefy zabaw gdzie mogły kąpać się w basenie z piłkami, zjeżdżać po dmuchanej zjeżdżalni, wspinać się na ściankę pod okiem instruktorów itp.

Nie zabrakło dla wszystkich lodów oraz cukrowej waty.

Największa atrakcją był jednak wieczorny koncert znanej i lubianej polskiej wokalistki Sylwii Grzeszczak, która bawiła zebraną publiczność na ponad godzinnym koncercie swoich hitów takich jak „Tamta dziewczyna”, „Małe rzeczy”, „ Karuzela”. Nasza młodzież już po skończonej imprezie nadal nuciła teksty piosenek Sylwii, przeżywając bardzo udany koncert.

Życzymy naszym wychowankom jeszcze wielu tak udanych wycieczek.