Kalendarz

Listopad 2018
P W Ś C P S N
« Paź

„Niech wasze śpiewanie przekracza granice! Wiecie, że słowo Anioł oznacza posłany. Wy jesteście na swój sposób posłani, aby szerzyć Bożą radość i przez wasz śpiew ukazywać, że wiara jest mocniejsza niż wątpienie, że nadzieja jest silniejsza niż beznadziejność, że miłość jest mocniejsza niż śmierć”. (Jan Paweł II, Spotkanie z Międzynarodową Federacją Pueri Cantores, Rzym 1993)

W dniu 23 czerwca 2018 r. w Nadleśnictwie Marcule odbył się już po raz VIII Festiwal Piosenki Turystycznej dla Osób Niepełnosprawnych pod nazwą „Na góralską nutę”, w którym udział wzięli nasi podopieczni.  Zaprezentowali się w dwóch kategoriach: solo oraz zespół. Wszystkie występy były perfekcyjne przygotowane, publiczność bawiła się wspaniale przy dźwiękach góralskiej muzyki. Nasi wychowankowie w swoich występach spisali się na medal. W kategorii solo drugie miejsce zajął Bartłomiej Dudzik, a nasz zespół ,, Góraleczki” otrzymał zasłużone wyróżnienie.

Mamy nadzieję, że za rok również będziemy mogli spotkać i wspólnie bawić się na kolejnej edycji festiwalu.