Bierzmowanie wraz z chrztem i Eucharystią stanowią trzy sakramenty wtajemniczenia chrześcijańskiego. Podobnie jak podczas Pięćdziesiątnicy Duch Święty zstąpił na zgromadzonych uczniów, tak samo Duch Święty zstępuje na każdego ochrzczonego, który prosi o dar Ducha Świętego. Umacnia go i wspiera do dawania świadectwa o Chrystusie.

Miesiąc marzec obfitował w doniosłe dla naszych wychowanków chwile. W dniu 16.03.2019 r. w kościele pw. Św. Apostołów Piotra i Pawła i Wojtka w Krępie Kościelnej został udzielony przez ks. Bp. Piotra Turzyńskiego Sakrament Bierzmowania naszej wychowance Patrycji. Tydzień później 23.03.2019 r. do Sakramentu dojrzałości w wierze w kościele pw. Matki Bożej Różańcowej w Jasieńcu Iłżeckim Górnym przystąpili: Jakub i Zbigniew. W uroczystości towarzyszyli naszym wychowankom świadkowie, rodziny, pani dyrektor Beata Jędra wraz z kadrą oraz młodsi i starsi nasi podopieczni. Bierzmowanie to wyjątkowa chwila w życiu młodych katolików, nasi wychowankowie zawarli z Bogiem swego rodzaju umowę. Życzymy im, aby wspaniałe dary otrzymane od Ducha Świętego dały im mądrość, rozum, siłę i umiejętności, które pozwolą im celebrować każdy dzień życia wspólnie z Bogiem.