W dniu 04.06.2019 r. nasi wychowankowie uczestniczyli w Warsztatach w siedzibie FabLab powered by Orange w Warszawie. W miejscu stworzonym przez Fundację Orange i Stowarzyszenie Robisz.to. przy wsparciu trenerów mogli czynnie uczyć się jak korzystać z nowych technologii. Dzieciaki wzięły udział w warsztatach podzielonych na dwie grupy: starszą i młodszą. Młodzież zajmowała się projektowaniem i kodowaniem, przyswajała wiedzę na temat prądu, kodowania, płytek prototypowych. Natomiast młodsze dzieci  zajmowały się tworzeniem: graficznym, prototypów w pracowni laserowej. Pracownia wyposażona w zaawansowane technologie (drukarki 3D, plotery laserowe, frezarki CNC, elektronikę) zrobiła na naszych podopiecznych ogromne wrażenie. Otrzymane zaświadczenia z odbytego szkolenia są dla  wychowanków naszej placówki cennym potwierdzeniem zdobytej wiedzy.
Zajęcia otwarte, niezależne od umiejętności i doświadczenia umożliwiły wszystkim naszym podopiecznym aktywny, ciekawy udział, za który bardzo
dziękujemy.