W dniu 07.12.2019 r. nasze dzieciaki na co dzień uczące się w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym im. Kawalerów Orderu Uśmiechu w Hucie wzięły udział w zorganizowanym u nich w szkole IV Charytatywnym Biegu Mikołajkowym. Szczytny cel i gorąca atmosfera mimo chłodnego grudniowego popołudnia wywołała na twarzach naszych dzieci cudowny uśmiech.

Dziewczynki dumnie reprezentowały wspólnotę dzieciaków Huciaków, a tym samym naszą placówkę. Starsze nasze podopieczne: Patrycja, Ania, Ola zatańczyły na scenie, pięknie zaśpiewały dla zgromadzonych uczestników spotkania, a najmłodsza nasza wychowanka Małgosia przebiegła 100 m. W programie miała miejsce także licytacja prac wykonanych przez wychowanków Ośrodka, w tym obraz naszej podopiecznej Doroty. Wszystkie nasze dzieci uczęszczające do szkoły w Hucie zaangażowały się w tegoroczną akcję, jesteśmy dumni z ich postawy, wysokiej wrażliwości i bezinteresowności.