W dniu 07.12.2019 r. gościliśmy w naszej placówce liczną grupę uczniów ze szkoły podstawowej w Tychowie Starym pod opieką pani Renaty Surdy wraz z przyjaciółmi. Wizyta Mikołajkowa miała charakter wspólnych warsztatów, dzieciaki mogły zaprzyjaźnić się. Młodzież wspólnie zatańczyła układ Zumby, miło spędziła czas na zabawach w kole, wzięła udział w głośnym czytaniu oraz wspólnie zorganizowanym poczęstunku. Dzieciaki miały problem z otwartością, zaangażowaniem w zabawę, jednakże z upływem spotkania relacje między dziećmi uległy ociepleniu.

Nasi podopieczni oprowadzili gości po domkach, z serdecznością opowiedzieli o sobie. Podczas spotkania goście wręczyli naszym wychowankom paczki Mikołajkowe. Były to słodycze, kosmetyki pozyskane dzięki przeprowadzonej zbiórce w szkole. Nasi wychowankowie otrzymali także przepiękną kartkę z życzeniami świątecznymi oraz drobiazgi ręcznie wykonane w ramach warsztatów plastycznych w Domu Kultury w Mircu. Spotkanie zwieńczyły wspólnie przekazane sobie życzenia i obietnica kolejnego niebawem spotkania. Dziękujemy naszym przyjaciołom za ten dzień, było bardzo miło a prezenty, sprawiły naszym dzieciakom wiele radości. Z przyjemnością spotkamy się w tym gronie ponownie.