Każdy wie, że sport to zdrowie, a w zdrowym ciele – zdrowy duch. Zgodnie ze starymi porzekadłami postanowiliśmy zadbać o aktywność fizyczną naszych podopiecznych. W związku z tym zorganizowaliśmy wyjazd na kręgielnię „ Atlantyda” w Starachowicach. W dniu 18 lutego czternastoosobowa grupa wychowanków przez dwie godziny mogła ze sobą rywalizować zgodnie z zasadami fair-play. Wśród naszych podopiecznych znaleźli się także amatorzy gry w bowling. I chociaż początkowe rzuty kulą były trochę niezdarne, to z każdym kolejnym padało coraz więcej kręgli, co wywoływało pozytywne emocje.

Głównym celem naszej eskapady było poznanie alternatywnej formy spędzenia czasu wolnego. Gra w kręgle nie tylko uczy dyscypliny, ale także wymaga koncentracji. Nasi podopieczni mieli do dyspozycji dwa tory, aby poczuć nutkę zdrowej rywalizacji. Jednak dla większości z nich liczyła się przede wszystkim dobra zabawa. Niektórzy wychowankowie mogli pochwalić się satysfakcjonującymi wynikami, dzięki czemu wzmocnili poczucie własnej wartości i z pewnością zaszczepili w sobie chęć powrotu na kręgielnię.