Wychowankowie uwielbiają Dzień dziecka, czekają na ten dzień z wielką niecierpliwością, w tym roku było bardzo podobnie. Podopieczni zostali wręcz zasypani niespodziankami. Pani dyrektor Małgorzata złożyła piękne życzenia naszym dzieciakom, wręczyła aż czworgu pochwały za sumienne i wzorowe wywiązywanie się ze swych obowiązków, bezinteresowne prace na rzecz placówki. Wychowankowie otrzymali upominki, zasiedli do wspólnego uroczystego poczęstunku zarówno w Domku w Jasieńcu jak i w Starachowicach, na stole królowały ich ulubione potrawy. Wychowawcy przygotowali mnóstwo zabaw, zarówno w terenie jak i w samym domu. Nie mogło zabraknąć „podchodów”, sportowych rozgrywek, czy malowania buzi farbami do twarzy.

Ciocia Agnieszka – nasza intendentka zadbała o prowiant dla dzieci w czasie zabaw, przyjechała specjalnie dla nich zamówiona pizza. Stół przygotowany na świeżym powietrzu wręcz uginał się od sałatek, ciast, soków i napoi. Młodzież wspólnie celebrowała ich dzień, napawając się słoneczkiem na dworze, ulubionymi zabawami, również z udziałem ich podwórkowych przyjaciół. Zwieńczeniem zabaw były przywiezione dla wszystkich wychowanków lody oraz mały drobiazg od lodziarni w postaci aparaciku dla dzieci. W placówce przez cały dzień było słychać śmiech dzieci, najpiękniejsze podziękowanie dla dorosłych za ten dzień. Podopieczni zmęczeni wieczorem zasiedli jeszcze do wspólnie przygotowanych potraw z grilla. W imieniu naszych dzieciaków pragniemy serdecznie podziękować wszystkim tym, którzy przyczynili się do tego, że ten dzień był dla nich piękny i wyjątkowy. Niech dobre uczynki skierowane w stronę naszych latorośli z dwojaką siłą wrócą do ich wykonawców, dziękujemy Lodziarni w Iłży za Dar serca w postaci drobnego upominku, Pizzerii „Zapiecek” w Starachowicach za pyszną pizzę oraz naszym pracownikom za zorganizowanie przeróżnych zabaw i pysznego poczęstunku dla wychowanków z okazji Dnia dziecka.