W dniu 11 czerwca w Boże Ciało, czyli Uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa jedna z najmłodszych wychowanek Domu Matki i Dziecka z filią w Starachowicach – Małgosia – z ogromną radością uczestniczyła w Mszy świętej, która była jednocześnie Rocznicą jej Pierwszej Komunii Świętej. Dziewczynka wraz grupą swoich rówieśników, rodzeństwem oraz opiekunami w Kościele pw. św. Apostołów Piotra i Pawła w Krępie Kościelnej dziękowała podczas Eucharystii za pierwsze pełne uczestnictwo we Mszy świętej rok temu i za wszystkie Komunie święte w ciągu tego roku.

Czas pandemii wpłynął na oprawę uroczystości: była ona skromna, ale wciąż uroczysta. We wszystkich uczestnikach odżyły radosne wspomnienia sprzed roku. Ksiądz proboszcz złożył wszystkim dzieciom piękne życzenia, do których i my się przyłączamy. Niech Pan Jezus, który zamieszkał w sercu Małgosi rok temu będzie jej najlepszym przyjacielem, a Boże błogosławieństwo trwa wiecznie.