W dniu 16.07.2020 r.  wychowankowie Domu Matki i Dziecka z filią w Starachowicach uczestniczyli w całodniowym wyjeździe na Farmę Iluzji w Trojanowie. Park edukacji i rozrywki położony dokładnie we wsi Mościska zaskoczył wszystkich ogromną ilością atrakcji, rodzinną atmosferą i serdecznością ze strony pracowników. Przewodnik, pani Paulina oprowadziła naszych podopiecznych po najciekawszych punktach Parku, zaskarbiając sobie przyjaźń naszych dzieciaków.

Zachwyt wzbudziła Latająca Chata Tajemnic, czyli uniesiony z jednej strony na kilku gigantycznych balonach dom, ciekawy Tunel zapomnienia, Labirynt luster, Pokój Amesa, Pokój cieni, a także Kopalnia Złota, do której dzieciaki zjechały prawdziwą górniczą windą. Wychowankowie zaczerpnęli zarówno historii, poszerzyli swą wiedzę, jak również aktywnie odpoczęli, korzystając z miejscowego kina, nowoczesnych placów zabaw, dmuchańcy, karuzel, kolejki – Dragon, basenów wodnych i zjeżdżalni. Z przyjemnością nasi podopieczni posilili się na świeżym powietrzu, korzystając z miejscowego grilla. Dzień wypełniony mnóstwem atrakcji z pewnością dzieciaki zapamiętają na długo. W drodze powrotnej nie mogło zabraknąć ulubionego ich punktu wycieczki – wizyty w McDonaldzie.