Dom Matki i Dziecka z filią w Starachowicach zmienia się dla dzieci, postępują mocno inwazyjne prace remontowo – budowlane. Konieczne jest częściowe wyburzanie ścian, gruntowny remont czterech łazienek, całkowita wymiana stolarki drzwiowej. Doposażenia będzie wymagać niemalże każde pomieszczenie w domu. Nasi wychowankowie marzą o przytulnych pokojach, jakich dotychczas w swym życiu nie mieli. Zakres prac jest ogromny, przez co są one bardzo kosztowne a środki finansowe, którymi dysponujemy są nie wystarczające. Zwracamy się z ogromną prośbą do ludzi życzliwych, sponsorów i darczyńców dobrej woli i dobrego serca o wsparcie i pomoc w pozyskaniu środków finansowych. Każdy może pomóc, liczy się każda przysłowiowa złotówka. Wpłat można dokonywać na konto Caritas Diecezji Radomskiej: 03 1240 3259 1111 0010 0533 3340 z dopiskiem DMiDz. Więcej informacji można uzyskać pod numerem tel. 695 250 160, 603 809 965, 48 616 01 16, pytania można kierować również na adres mailowy domjasieniec@caritas.pl. Będziemy wdzięczni za każdą okazaną pomoc.