Dom Matki i Dziecka z filią w Starachowicach został powołany, by nieść pomoc dzieciom i młodzieży. Obecne przepisy prawa obligują nas do ogromnych zmian, do wyodrębnienia oddzielnych Domów, w których zamieszka po 14-dzieci, co wiąże się ze stworzeniem nowych przestrzeni i generalnym remontem wszystkich łazienek. By sprostać tak dużemu zadaniu, zwróciliśmy się z prośbą o wsparcie do firmy Cerrad, która działa na terenie miasta Starachowice. Ogromnie ważne było dla nas pozyskanie płytek, bowiem generalnego remontu wymagały wszystkie łazienki dzieci oraz kuchnie. Nasza prośba o przekazanie płytek na modernizację tych pomieszczeń spotkała się z całkowitą przychylnością. Zarówno wychowankowie, jak i pracownicy długo nie mogli uwierzyć w szczodrość i dobro, które nam okazano. W imieniu Dyrekcji oraz całej społeczności Domu Matki i Dziecka serdecznie dziękujemy firmie Cerrad Sp. z o. o. za okazanie nam wsparcia w postaci przekazania płytek, które skrupulatnie wykorzystano. Głęboko wierzymy, że dobro powraca. Życzymy wszystkiego dobrego, wytrwałości w realizacji zamierzeń, światła Ducha Świętego na każdy dzień pełnienia obowiązków oraz szerokich dalszych perspektyw rozwoju.