W dniu 21 kwietnia 2021 r. z zachowaniem zasad reżimu sanitarnego przed budynkiem Domu Kultury w Aninie wychowanka Domu Matki i Dziecka z filią w Starachowicach – Kasia odebrała przyznane jej stypendium od Fundacji Polish Orphans Charity. Nasza podopieczna długo nie mogła uwierzyć, że znalazła się wśród szczęśliwców uzdolnionych artystycznie, którym przyznano kwotę w wysokości 2.500 zł. Kasia od początku pobytu w placówce wyróżnia się pod względem zdolności plastycznych, dziewczyna z dużym zaangażowaniem i pomysłowością tworzy prace, które znajdują duże uznanie wśród osób oceniających, jury na różnych konkursach. Przyznane stypendium wychowanka w całości przeznaczyła na zakup materiałów do tworzenia kolejnych prac. Pragniemy serdecznie podziękować Fundacji – inicjatorom i organizatorom za ich zaangażowanie w pomoc dzieciom, dzięki Wam m.in. nasza Kasia zyskała szansę dalszego rozwoju, a my jesteśmy ogromnie szczęśliwi, że Kasia może robić to, co sprawia jej największą przyjemność.