W dniu 9 maja 2021 r. wychowanka Domu Matki i Dziecka z filią w Starachowicach – Weronika podczas uroczystej Mszy Św. odświętnie ubrana po raz pierwszy w swym życiu przyjęła Eucharystię. Wyjątkowa uroczystość I Komunii Świętej odbyła się w kościele Matki Bożej Różańcowej w Jasieńcu Iłżeckim Górnym, natomiast skromne przyjęcie z zachowaniem zasad reżimu sanitarnego w naszym domu w Jasieńcu. Dziewczynka własnoręcznie pokroiła komunijny tort, z radością przyjmowała od wszystkich najpiękniejsze życzenia. Weroniczko, w tak uroczystym dniu życzymy Ci dużo łask Bożych, szczęścia, czystego serca i opieki Jezusa Chrystusa. Pani Dyrektor Małgorzacie, Ks. dyr. Robertowi oraz przybyłym gościom dziękujemy za obecność, życzenia i prezenty. Składamy serdeczne podziękowania cioci Anetce za piękną fryzurę, cioci Dorotce za przepyszny tort. Dzięki zaangażowaniu pracowników, wychowawców i wychowanków przyjęcie było cudowne, a Weronika bardzo szczęśliwa.